AMC Health Park, Amsterdam

De herinrichting van het entree gebied van het AMC.

In samenwerking met MedicomZes (handelsnaam van Visser & Smit Bouw, een VolkerWessels onderneming) verricht Fund Maatvoering van A tot Z de maatvoering technische werkzaamheden bij de herinrichting van de entree van het AMC.

Het nieuwe entree gebied heeft de naam ‘AMC Health Park’ gekregen omdat het een stimulerende en inspirerende omgeving is waarin gezondheid en welzijn van patiënten, medewerkers, studenten en buurtbewoners centraal staan. Het park kent een rijke schakering aan plekken waardoor eenieder die er komt te allen tijde de plek vindt die bij hem of haar past. Het park zal onder andere moestuintjes voor patiënten en hun familie, een openluchttheater, sporttoestellen voor sporters en rustmomenten in het groen gaan bevatten.

Door de orthogonale basisstructuur met daarin een netwerk aan routes worden bezoekers op een logische manier via het park naar de hoofdingang geleid. Het rustgevende, warme en gastvrije entreepaviljoen contrasteert sterk met het AMC-gebouw die door zijn omvang en grove materiaalgebruik als overweldigend en intimiderend kan worden ervaren.

Het dek bestaat uit een in het werk gevormd betonvlak, waardoor gemakkelijk vrije vormen kunnen worden gemaakt en kabels en leidingen worden geïntegreerd. Ook de vloer van het paviljoen bestaat uit in het werk gevormd beton. De staalkolommen hieronder lopen door naar het dak, dat uit een fijnmazig grid van staalprofielen bestaat. Door deze fijnmazigheid is het mogelijk de kolommen relatief vrij te plaatsen, zodat zij in de logistieke drukte onder het dak nergens in de weg zitten.

Het AMC heeft grote ambities op het gebied van duurzame energie. Waar mogelijk draagt het entreepaviljoen bij aan deze energetische ambities, bijvoorbeeld door het beperken van de energiebehoefte, al is het gebouw relatief klein ten opzichte van het totale bouwvolume van het AMC.

 

Fund Maatvoering AMC Health Park 1
Fund Maatvoering AMC Health Park 5
Fund Maatvoering AMC Health Park 2
Fund Maatvoering AMC Health Park 3
Fund Maatvoering AMC Health Park 4
Fund Maatvoering AMC Health Park 6

Wilt u meer weten over dit project of over Fund Maatvoering?