Dit is het tweede EDGE-gebouw in Nederland van de in totaal 8 gebouwen die wereldwijd zijn aangekondigd. EDGE Amsterdam West is een project van formaat op het gebied van duurzaamheid, slimme technieken, comfort, gezondheid en esthetiek.

Het gebouw is een herontwikkeling van een circa 40 jaar oud kantoor aan de Basisweg in Amsterdam. Na de renovatie zullen APG, Alliander en Intertrust hun intrek nemen in het circa 60.000 m2 kantoor en 13.000 m2 parkeergarage.

Fund Maatvoering werkt hier in opdracht voor G&S Bouw, Oostingh Staalbouw en Bosman Bedrijven.

EDGE technologies heeft deze video gemaakt en geeft een mooie impressie van EDGE Amsterdam West

Het nieuwe dak van het AFAS Stadion in Alkmaar is ontworpen door Zwarts & Jansma Architects en de aannemers van dit project zijn Oostingh Staalbouw (onderdeel van ASK Romein) en BAM Bouw en Techniek.

Als partner van Oostingh Staalbouw mogen wij de maatvoering technische werkzaamheden verzorgen ten behoeve van de dakconstructie.

Het nieuwe dak zal worden verlengd richting het veld aan alle zijden met vier meter. Deze verlenging van het dak zal meer comfort bieden aan de supporters bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten worden vervangen door duurzame LED-verlichting geïntegreerd in de dakrand.

De uitvoerende werkzaamheden zullen starten in de zomer van 2020 en door tijdelijke voorzieningen kunnen er wel wedstrijden worden gespeeld in het stadion.

De uitdaging van dit project is het stalen spant aan een van de zijdes van het stadion. Het stalen spant is maar liefst 165 meter lang, daarnaast wordt er aansluitend gebouwd op de reeds bestaande bouw van het stadion.

 

In opdracht van Aannemersbedrijf Kwakkenbos BV verzorgt Fund Maatvoering de hoofd- en detailmaatvoering tijdens de realisatie van 59 middel dure en vrije sector huurappartementen. The Switch is een voormalig kantoorpand en wordt getransformeerd naar een modern en duurzaam woongebouw.

Het gebouw is ontworpen door Klunder Architecten en Plan Vastgoed is de opdrachtgever van dit woningbouw project.

In samenwerking met MedicomZes (handelsnaam van Visser & Smit Bouw, een VolkerWessels onderneming) verricht Fund Maatvoering van A tot Z de maatvoering technische werkzaamheden bij de herinrichting van de entree van het AMC.

Het nieuwe entree gebied heeft de naam ‘AMC Health Park’ gekregen omdat het een stimulerende en inspirerende omgeving is waarin gezondheid en welzijn van patiënten, medewerkers, studenten en buurtbewoners centraal staan. Het park kent een rijke schakering aan plekken waardoor eenieder die er komt te allen tijde de plek vindt die bij hem of haar past. Het park zal onder andere moestuintjes voor patiënten en hun familie, een openluchttheater, sporttoestellen voor sporters en rustmomenten in het groen gaan bevatten.

Door de orthogonale basisstructuur met daarin een netwerk aan routes worden bezoekers op een logische manier via het park naar de hoofdingang geleid. Het rustgevende, warme en gastvrije entreepaviljoen contrasteert sterk met het AMC-gebouw die door zijn omvang en grove materiaalgebruik als overweldigend en intimiderend kan worden ervaren.

Het dek bestaat uit een in het werk gevormd betonvlak, waardoor gemakkelijk vrije vormen kunnen worden gemaakt en kabels en leidingen worden geïntegreerd. Ook de vloer van het paviljoen bestaat uit in het werk gevormd beton. De staalkolommen hieronder lopen door naar het dak, dat uit een fijnmazig grid van staalprofielen bestaat. Door deze fijnmazigheid is het mogelijk de kolommen relatief vrij te plaatsen, zodat zij in de logistieke drukte onder het dak nergens in de weg zitten.

Het AMC heeft grote ambities op het gebied van duurzame energie. Waar mogelijk draagt het entreepaviljoen bij aan deze energetische ambities, bijvoorbeeld door het beperken van de energiebehoefte, al is het gebouw relatief klein ten opzichte van het totale bouwvolume van het AMC.

 

Het ENKA-complex bestaat uit een groot aantal gebouwen, waarvan er acht zijn aangewezen als Rijksmonument. Het oude kantine gebouw is een van deze acht Rijksmonumenten en zal worden getransformeerd tot basisschool.

In opdracht van Bouwbedrijf Kreeft heeft Fund Maatvoering hier de hoofdmaatvoering uitgevoerd.

Wilt u meer weten over dit project of over Fund Maatvoering?