Dit is het tweede EDGE-gebouw in Nederland van de in totaal 8 gebouwen die wereldwijd zijn aangekondigd. EDGE Amsterdam West is een project van formaat op het gebied van duurzaamheid, slimme technieken, comfort, gezondheid en esthetiek.

Het gebouw is een herontwikkeling van een circa 40 jaar oud kantoor aan de Basisweg in Amsterdam. Na de renovatie zullen APG, Alliander en Intertrust hun intrek nemen in het circa 60.000 m2 kantoor en 13.000 m2 parkeergarage.

Fund Maatvoering werkt hier in opdracht voor G&S Bouw, Oostingh Staalbouw en Bosman Bedrijven.

EDGE technologies heeft deze video gemaakt en geeft een mooie impressie van EDGE Amsterdam West

Het nieuwe dak van het AFAS Stadion in Alkmaar is ontworpen door Zwarts & Jansma Architects en de aannemers van dit project zijn Oostingh Staalbouw (onderdeel van ASK Romein) en BAM Bouw en Techniek.

Als partner van Oostingh Staalbouw mogen wij de maatvoering technische werkzaamheden verzorgen ten behoeve van de dakconstructie.

Het nieuwe dak zal worden verlengd richting het veld aan alle zijden met vier meter. Deze verlenging van het dak zal meer comfort bieden aan de supporters bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten worden vervangen door duurzame LED-verlichting geïntegreerd in de dakrand.

De uitvoerende werkzaamheden zullen starten in de zomer van 2020 en door tijdelijke voorzieningen kunnen er wel wedstrijden worden gespeeld in het stadion.

De uitdaging van dit project is het stalen spant aan een van de zijdes van het stadion. Het stalen spant is maar liefst 165 meter lang, daarnaast wordt er aansluitend gebouwd op de reeds bestaande bouw van het stadion.

 

Het pand heeft zeven verdiepingen met in totaal 22.400 m2 verhuurbaar vloeroppervlak en twee parkeerlagen onder het gebouw. Het energiezuinige gebouw is flexibel indeelbaar en transformeerbaar. Aan de buitengevel hangen brandweertrappen aan de balkons, waarmee het pakhuis een knipoog geeft naar New York.

Fund Maatvoering heeft hier gewerkt in opdracht van Homines Bouw.

 

Wilt u meer weten over dit project of over Fund Maatvoering?