De basis waarop verder
gebouwd wordt

Fund Maatvoering is een ingenieurs bureau en begeleid maatvoering technische nieuwbouw en/of renovatie projecten van A tot Z.

 

 

De oprichters van Fund Maatvoering zijn Patty en Thomas Hagg, beide zeer enthousiaste en gedreven ondernemers en streven ernaar om het team van Fund Maatvoering en haar diensten naar een next level te brengen.

Onze opdrachtgevers bestaan onder andere uit aannemers, prefab betonbedrijven, constructeurs, architecten, staal- en gevelbouwers, installatietechniek bedrijven, gemeenten en het kadaster, daarmee hebben wij een zeer omvangrijk werkgebied. Werken met het meest hoogwaardige instrumentarium in combinatie met goed opgeleid personeel met kennis en ervaring is een pré voor Fund Maatvoering.

Met meer dan 25 jaar ervaring zijn veel van onze maatvoerders allround, zelfstandig, denken mee met de opdrachtgevers en worden continu geïnformeerd en ondersteund door onze projectleiders. Een groot deel van onze medewerkers zijn al langdurig bij het bedrijf betrokken waardoor er een goede mix van jong talent, kennis en ervaring in het team aanwezig is. Nieuwe medewerkers bij Fund Maatvoering worden zowel intern als extern opgeleid.

Hoge kwaliteit, korte lijnen, persoonlijk contact en 100% commitment zijn de ingrediënten waardoor wij ons onderscheiden.

Voorafgaand aan ieder (groot) bouwproject wordt op maat een maatvoeringsplan uitgewerkt en besproken met de opdrachtgever. De bouw verloopt altijd anders van gepland, daarom is flexibel inspelen op de wensen van de opdrachtgever erg belangrijk.
De klant ontzorgen is ons vertrekpunt!

Waarborgen dat projecten van correcte c.q. voldoende (hoofd)maatvoering worden voorzien en dat het tevens voor alle betrokkenen duidelijk is hoe en wat we maatvoeren. De maatvoering wordt middels duidelijke markeringen aangegeven en indien nodig vergezeld van een overzichtelijke rapportage c.q. toelichting.

Wij kunnen de maatvoering verzorgen door middel van het moderne BIM-model, maar ook via de vertrouwde AutoCAD-bestanden. Middels MC Next worden punten gegenereerd waarna de betreffende punten ingelezen worden in de Total Station.

Naast kwaliteit is duurzaamheid een belangrijk onderdeel binnen de bedrijfsvoering. Het wagenpark van Fund Maatvoering wordt uitgebreid met duurzame elektrische of hybride voertuigen om zo bij te dragen aan een beter milieu.

 

Fund Maatvoerders

De expertise van onze maatvoerders is breed doordat zij door de jaren heen bij diverse projecten hebben gewerkt in verschillende bouwsectoren. Door deze expertise kunnen onze maatvoerders feilloos inschatten op welke manier er het beste en efficiëntst gemeten kan worden.

Voor alle metingen zijn processen bepaald waardoor fouten worden uitgesloten. Deze werkwijze wordt voorafgaand met de maatvoerders, de werkvoorbereiders, de projectleiders en de opdrachtgever bepaald en beschreven.

Meetapparatuur en software wordt steeds geavanceerder, toch is het van FUNDamenteel belang dat maatvoerders het juiste instrumentarium inzetten bij verschillende soorten metingen voor het gewenste resultaat. Fund Maatvoering maakt gebruik van het beste instrumentarium, want op kwaliteit besparen is voor ons geen optie!

Of het nu gaat om een uitgezette piket of over de markering op de vloer of wand, het moet voor de mensen die ermee werken duidelijk, overzichtelijk maar vooral ook praktisch zijn.

Hiervoor heb je als maatvoerder de juiste ervaring nodig om inzicht te hebben wat ervoor nodig is. Om extra herkenning te geven aan de markering heeft Fund Maatvoering een universele uitstraling in de kleuren blauw en wit, dit is terug te zien aan onder andere de verf en de hoogte stickers op de bouwprojecten.

 

 

thumb

Fund Maatvoering als uw BIM Partner!

Fund Maatvoering is voorstander om projecten vanuit het BIM Model te maatvoeren mits de opdrachtgever deze werkwijze hanteert. Wanneer projecten vanuit BIM gemaatvoerd kunnen worden kunnen wij dit in samenspraak met de BIM coördinator verzorgen.

Fund Maatvoering maakt gebruik van software van autodesk waaronder AutoCAD Civil en Revit. Ook is het mogelijk dat er voor speciale gedetailleerde projecten custom made software wordt geschreven.

Revit bestanden worden moeiteloos ingelezen naar een IFC bestand in de total station. Bij aanvoer van nieuwe revisie ’s van het model is samenspel en communicatie erg belangrijk, alles moet goed op elkaar afgestemd zijn.

 

 

Data processen

De gegevens worden door de werkvoorbereiders c.q. projectleiders van Fund Maatvoering digitaal voorbereid, waarna de gegenereerde uitzetgegevens worden ingelezen bij een Total Station.

Ter controle worden de uitgezette punten na het uitzetten direct weer ingemeten en geregistreerd. De controlemeting voert de maatvoerder vanuit een andere standplaats uit of de maatvoerder sluit de meting af op een primair/secundair grondslagpunt.

Door de interne software van het instrument is het mogelijk om direct de meetresultaten te vergelijken. Alle meetdata wordt direct in de Cloud opgeslagen, mailen onderling is voor Fund hierdoor niet meer noodzakelijk en kan de meting direct worden verwerkt.

Alle maatvoering technische gegevens worden geregistreerd en gearchiveerd in ons Shairpoint-systeem. Omdat Fund Maatvoering met Sharepoint werkt zijn wij altijd verzekert van de juiste revisies. Oude revisies worden gelockt en zijn niet meer bruikbaar, dit geld voor de tablets, computers, veldboeken en telefoons.

thumb

Certificering

Fund Maatvoering is ISO en VCA gecertificeerd.

In onderstaande links zijn de certificaten te downloaden.

ISO 9001:2015

Certificaat ISO-9001:2015

VCA* 2017/6.0

Certificaat VCA* 2017/6.0

 

Fund 3D Scanning & Modelling is ISO en VCA gecertificeerd.

ISO 9001:2015

Certificaat ISO-9001:2015

VCA* 2017/6.0

Certificaat VCA* 2017/6.0

 

 

Instrumentarium

Fund Maatvoering maakt gebruik van de beste apparatuur van onder andere Leica Geosystems!

Leica creëert totaaloplossingen voor professionals in de hele wereld en is bekend van de toonaangevende producten en innovatieve oplossingen. Met precieze en nauwkeurige instrumenten, geavanceerde software en betrouwbare services biedt Leica Geosystems elke dag een meerwaarde voor ons bedrijf. Daarnaast is de software van Autodesk, MC-Next en Leica van essentiële waarde om de kwaliteit waar Fund Maatvoering om bekend staat te kunnen leveren.
Het instrumentarium van Fund Maatvoering bestaat uit:

Total Stations
Het instrumentarium dat wordt ingezet voor bouw metrologische begeleiding van projecten is van Leica Geosystems, ten behoeve van de X,Y en zo nodig ook de Z coördinaat metingen (driedimensionaal). Fund Maatvoering heeft enkel Total Stations met een meetnauwkeurigheid van 0,5mm.

Scanners
Fund Maatvoering is in staat om grootschalige omgevingen vast te leggen en in 3D te documenteren. Zeer gedetailleerde 3D-modellen zijn mogelijk voor alle soorten bouwprojecten.

GPS
Middels GPS word de basis van ieder project gelegd, de te noemen grondslag wordt vervolgens middels software vereffend. Niet alleen wordt GPS gebruikt voor de basis, wij kunnen er snel mee uitzetten en inmeten dankzij een multi-frequentie ontvanger met 320 kanalen die geschikt is voor meerdere satelliet-constellaties met een meetnauwkeurigheid van +/- 1 cm.

Waterpasinstrumenten
Voor onder andere waterpassingen en deformatiemetingen maken wij gebruik van een digitaal waterpas instrument met een meetnauwkeurigheid van 0,2 millimeter.

Optisch lood
Het welbekende MOUS-systeem is vooralsnog naar ons inziens een goede basis voor bepaalde hoogbouw en utiliteitsbouwprojecten. Hiervoor maken wij gebruik van een optisch lood met een meetnauwkeurigheid van 0,5 mm.

Kalibratie
De apparatuur is voorzien van de benodigde kalibratierapporten. De kalibratie van genoemde meetapparatuur wordt verricht door de leverancier en wordt ten minste 1 maal per jaar uitgevoerd. Door interne software is het tevens mogelijk om tussentijdse instrument controlemetingen uit te voeren.

Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West 1
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West Drone Maatvoerder 2
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West Detail 2
Fund Maatvoering Sluishuis Amsterdam 2
Fund Maatvoering Sluishuis Amsterdam 3 Charlotte
Fund Maatvoering Sluishuis Amsterdam 1
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West 2
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West Drone Maatvoerder 1
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West 5
Fund Maatvoering Westrandweg A15 Amsterdam 2
Fund Maatvoering Westrandweg A15 Amsterdam 3
Fund Maatvoering Westrandweg A15 Amsterdam 1
Fund Maatvoering Kantoor 1
Fund Maatvoering MOUSpunt 1
Fund Maatvoering Wagenpark Kia E-Niro
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West 6
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West 7
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West Detail 3
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West Detail 1
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West 4
Fund Maatvoering The Switch Nieuwegein 1
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West Drone Opnames 1
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West 3
Fund Maatvoering Basisweg Edge Amsterdam West Drone Opnames 2
Fund Maatvoering Sluishuis Amsterdam Balkons
Fund Maatvoering De Hooch Amsterdam 1
Fund Maatvoering ENKA School Ede 1
Fund Maatvoering OnStage Beroepenfeest 1
Fund Maatvoering SRON Leiden 1
Fund Maatvoering OnStage Beroepenfeest 2

Wilt u naar aanleiding van deze pagina meer
informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op