In opdracht van MedicomZes (handelsnaam van Visser & Smit Bouw, een VolkerWessels onderneming) verrichten wij de maatvoering technische werkzaamheden bij de realisatie van de hybride operatie kamers.

De nieuwe operatiekamers zorgen voor een uitbreiding van de huidige capaciteit en de inzet van de nieuwste technologieën. De operatiekamers worden boven twee bestaande polipleinen gebouwd.

De oplevering van het project staat gepland voor eind 2021.

Het nieuwe gebouw van de Universiteit van Amsterdam heeft een oppervlakte van maar liefst 15.000m2 en biedt diverse faciliteiten t.b.v. Artificial Intelligence (AI). Het gebouw moet in de tweede helft van 2022 opgeleverd worden.

In opdracht van Visser en Smit Bouw verzorgen wij de hoofdmaatvoering.

In opdracht van aannemersbedrijf Peter Peters B.V. zetten wij de hoofdmaatvoering uit. Op het Sluiseiland in Vianen worden 7 herenhuizen, 3 maisonnettes en 29 appartementen gebouwd naar een ontwerp van krft uit Amsterdam.

De bouw is eind 2020 van start gegaan en de verwachting is dat in het derde kwartaal de eerste woningen kunnen worden opgeleverd.

In opdracht van Visser & Smit Bouw begeleidt Fund Maatvoering dit nieuwbouwproject. Naast de A10 verrijst een duurzaam, multifunctioneel en inspirerend bedrijfsverzamelgebouw, dat ontworpen is door architectenbureau OZ.

Fund Maatvoering verzorgt niet alleen de hoofdmaatvoering voor de aannemer maar ook de monitoring van een deel van de A10 in opdracht van Rijkswaterstaat.

Bekijk via onderstaande link de voortgang van dit project.

Voortgang – The Joan, Amsterdam

Op het IJ in Amsterdam werkt Fund Maatvoering samen met BESIX NL en VORM aan de realisatie van 442 energie neutrale appartementen, circa 4.000m2 aan commerciële en/of gemeenschappelijk ruimten, ongeveer 240 ondergrondse parkeerplaatsen én plek voor 30 varende woonschepen. Het karakteristieke gebouw is schuin ‘afgesneden’ in de richting van IJburg, zodat het zonlicht optimaal op het binnenhof en de terraswoningen valt.

Het Sluishuis is ontworpen door de wereldberoemde Bjarke Ingels in samenwerking met Barcode Architects en is een klimatologische koploper aan de oostzijde van het centrum van Amsterdam. Het complex zal de sociale duurzaamheid in de buurt verhogen door de impact op het milieu tijdens de werkzaamheden te verlagen, de CO2-uitstoot te limiteren en door hernieuwbare materialen te gebruiken tijdens het bouwen.

Hoofdmaatvoering en monitoring in opdracht van BESIX NL en VORM

Detailmaatvoering in opdracht van Van Der Sluis Technische Bedrijven en ETB Cas Sombroek

Meer informatie over het bouwproces van Het Sluishuis? Klik hier

 

In samenwerking met Boele & van Eesteren en Betonbouw K. Stolk B.V. werkt Fund Maatvoering aan de realisatie van het luxe woningbouwproject De Hooch in Amsterdam. Voor dit project verzorgt Fund Maatvoering zowel de hoofd- als detailmaatvoering.

De Hooch is ontworpen door MVSA Architects en is toegankelijk via zowel op de Hobbemakade als de Pieter de Hoochstraat. De Hooch wordt gebouwd tussen een bestaand appartementengebouw, een hotel en een KPN centrale.

Opvallend is dat de architectuur aan de Hobbemakade anders is dan de architectuur aan de Pieter de Hoochstraat. Het aanzicht op de Hobbemakade sluit aan bij de architectuur van de stad in tegenstelling tot het aanzicht aan de Pieter de Hoochstraat. De gevel aan de Pieter de Hoochstraat heeft meer contrast met de omliggende architectuur door onder andere een overvloed aan groen middels de ingebouwde plantenbakken op de balkons.

In samenwerking met MedicomZes (handelsnaam van Visser & Smit Bouw, een VolkerWessels onderneming) en technisch dienstverlener Kuijpers verricht Fund Maatvoering de maatvoering technische werkzaamheden bij de bouw van de nieuwe hoofdvestiging van SRON in Leiden.

SRON (onderdeel van NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) voert fundamenteel wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van astrofysica, het exoplaneetonderzoek en het aardatmosfeeronderzoek vanuit de ruimte.

Bijzonder aan dit project zijn onder meer de complexe (ISO 5 en 6) cleanrooms en cryolabs. Hier worden zeer gevoelige sensoren en instrumenten vervaardigd die mee zullen gaan met ruimtemissies. De cleanrooms en cryolabs worden op een massieve, trillingvrije vloerplaten geplaatst en afgeschermd van elektromagnetische straling om ideale productieomstandigheden te realiseren.

Bij dit project wordt er gewerkt volgens de BIM-werkwijze (Building Information Modeling) gewerkt. Het doel voor dit project is om door middel van de BIM-werkwijze een gebouw te realiseren dat voldoet aan het ontwerp en aan de eisen van SRON.

De BIM-werkwijze is er ook om onder andere te voorzien in de informatiebehoefte voor de betrokken partijen en beheersing van risico’s door middel van virtueel bouwen en droogbouwsessies.

Stichting Bewuste Bouwers draagt bij aan de professionaliseren van omgevingsmanagement en het verbeteren van het bouwimago. Als Bewuste Bouwer draagt MedicomZes bij aan de slogan ‘Bewuste Bouwers. Beste buren!’ Maandelijks wordt de bouwplaats nagelopen aan de hand van de checklist die is ontwikkeld door Tim Doesburg, werkvoorbereider bij MedicomZes. Bij deze checklist kunnen foto’s en tekst worden toegevoegd, waarna eventuele tekortkomingen kunnen worden besproken.

Naast dat het omgevingsmanagement een belangrijke pijler is, geldt dit ook voor milieu. Tijdens het project is er aandacht voor de minimalisering van de impact op het milieu. Onder andere al het hout op de bouwplaats is voorzien van een duurzaamheidskeurmerk en wordt al het overige materiaal verantwoord ingekocht. Er wordt gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en het afval wordt gescheiden ingezameld.

Volg via deze webcam de vorderingen van de bouw.

In opdracht van Aannemersbedrijf Kwakkenbos BV verzorgt Fund Maatvoering de hoofd- en detailmaatvoering tijdens de realisatie van 59 middel dure en vrije sector huurappartementen. The Switch is een voormalig kantoorpand en wordt getransformeerd naar een modern en duurzaam woongebouw.

Het gebouw is ontworpen door Klunder Architecten en Plan Vastgoed is de opdrachtgever van dit woningbouw project.

In samenwerking met MedicomZes (handelsnaam van Visser & Smit Bouw, een VolkerWessels onderneming) verricht Fund Maatvoering van A tot Z de maatvoering technische werkzaamheden bij de herinrichting van de entree van het AMC.

Het nieuwe entree gebied heeft de naam ‘AMC Health Park’ gekregen omdat het een stimulerende en inspirerende omgeving is waarin gezondheid en welzijn van patiënten, medewerkers, studenten en buurtbewoners centraal staan. Het park kent een rijke schakering aan plekken waardoor eenieder die er komt te allen tijde de plek vindt die bij hem of haar past. Het park zal onder andere moestuintjes voor patiënten en hun familie, een openluchttheater, sporttoestellen voor sporters en rustmomenten in het groen gaan bevatten.

Door de orthogonale basisstructuur met daarin een netwerk aan routes worden bezoekers op een logische manier via het park naar de hoofdingang geleid. Het rustgevende, warme en gastvrije entreepaviljoen contrasteert sterk met het AMC-gebouw die door zijn omvang en grove materiaalgebruik als overweldigend en intimiderend kan worden ervaren.

Het dek bestaat uit een in het werk gevormd betonvlak, waardoor gemakkelijk vrije vormen kunnen worden gemaakt en kabels en leidingen worden geïntegreerd. Ook de vloer van het paviljoen bestaat uit in het werk gevormd beton. De staalkolommen hieronder lopen door naar het dak, dat uit een fijnmazig grid van staalprofielen bestaat. Door deze fijnmazigheid is het mogelijk de kolommen relatief vrij te plaatsen, zodat zij in de logistieke drukte onder het dak nergens in de weg zitten.

Het AMC heeft grote ambities op het gebied van duurzame energie. Waar mogelijk draagt het entreepaviljoen bij aan deze energetische ambities, bijvoorbeeld door het beperken van de energiebehoefte, al is het gebouw relatief klein ten opzichte van het totale bouwvolume van het AMC.

 

Het pand heeft zeven verdiepingen met in totaal 22.400 m2 verhuurbaar vloeroppervlak en twee parkeerlagen onder het gebouw. Het energiezuinige gebouw is flexibel indeelbaar en transformeerbaar. Aan de buitengevel hangen brandweertrappen aan de balkons, waarmee het pakhuis een knipoog geeft naar New York.

Fund Maatvoering heeft hier gewerkt in opdracht van Homines Bouw.

 

In 2020 wordt dit stand-alone kantoorpand in de Houthavens van Amsterdam opgeleverd en beschikbaar voor verhuur.

Het gebouw is ontworpen voor bedrijven in de creatieve, mode of media business waarbij het mogelijk is om ook te produceren. Het gebouw heeft groot centraal dakterras waar een adembenemend uitzicht is over het IJ.

Fund Maatvoering werkt hier in opdracht van Willy Naessens Industriebouw, Vrolijks Prefab betonbouw en Installatiebedrijf Den Doorn.

The FLOW is een pand waarbij de nadruk tijdens het ontwerpen is gelegd op het welzijn van de werknemers. Het pand bestaat uit 6 bouwlagen waarvan de begane grond is ingericht als parkeergarage. Het gebouw is voorzien van een fitness, een restaurant op de bovenste verdieping en andere faciliteiten om het werken te veraangenamen.

The FLOW is ontworpen om de gebruikers van het pand in een inspirationele flow te brengen om zo het optimale resultaat uit een werkdag te halen. Het kantoorgebouw is anders dan andere kantoorgebouwen omdat het ook LED video walls, klimaatplafonds en state of the art WiFi heeft.

Fund Maatvoering heeft hier gewerkt in opdracht van Vrolijks Prefab Betonbouw en G&S Bouw.

 

De nieuwe Euroscoop-bioscoop in Amsterdam Noord telt 12 zalen met in totaal 2500 stoelen. De nieuwe vestiging is voorzien van de meest moderne bioscooptechnieken beschikbaar.

Bij dit project heeft Fund Maatvoering de hoofdmaatvoering voor Vrolijks Prefab Betonbouw gedaan.

 

Op het Zeeburgereiland, in de Sportheldenbuurt komt een groen centrum te liggen, waar de Urban Sport Zone onderdeel van is. De Urban Sport Zone is de grootste betongesmeerde skatebaan van Nederland, omgeven door een natuurlijk landschapspark.

Het skatepark is bedoeld voor verschillende type skaters en is op eenzelfde manier gebouwd en afgewerkt als enkele topparken over de wereld. Het park is ontworpen door het Deense designbureau Glyfberg+Lykke. Over de hele wereld zijn er skateparken die dit bureau heeft ontworpen.

Bij dit project heeft Fund Maatvoering de hoofdmaatvoering voor Holland Scherm gedaan.

 

Wilt u meer weten over dit project of over Fund Maatvoering?