In opdracht van MedicomZes (handelsnaam van Visser & Smit Bouw, een VolkerWessels onderneming) verrichten wij de maatvoering technische werkzaamheden bij de realisatie van de hybride operatie kamers.
De nieuwe operatiekamers zorgen voor een uitbreiding van de huidige capaciteit en de inzet van de nieuwste technologieën. De operatiekamers worden boven twee bestaande polipleinen gebouwd.
De oplevering van het project staat gepland voor eind 2021.
Het nieuwe gebouw van de Universiteit van Amsterdam heeft een oppervlakte van maar liefst 15.000m2 en biedt diverse faciliteiten t.b.v. Artificial Intelligence (AI). Het gebouw moet in de tweede helft van 2022 opgeleverd worden.
In opdracht van Visser en Smit Bouw verzorgen wij de hoofdmaatvoering.
In opdracht van Visser & Smit Bouw begeleidt Fund Maatvoering dit nieuwbouwproject. Naast de A10 verrijst een duurzaam, multifunctioneel en inspirerend bedrijfsverzamelgebouw, dat ontworpen is door architectenbureau OZ.
Fund Maatvoering verzorgt niet alleen de hoofdmaatvoering voor de aannemer maar ook de monitoring van een deel van de A10 in opdracht van Rijkswaterstaat.
Bekijk via onderstaande link de voortgang van dit project.
Voortgang – The Joan, Amsterdam
Dit is het tweede EDGE-gebouw in Nederland van de in totaal 8 gebouwen die wereldwijd zijn aangekondigd. EDGE Amsterdam West is een project van formaat op het gebied van duurzaamheid, slimme technieken, comfort, gezondheid en esthetiek.
Het gebouw is een herontwikkeling van een circa 40 jaar oud kantoor aan de Basisweg in Amsterdam. Na de renovatie zullen APG, Alliander en Intertrust hun intrek nemen in het circa 60.000 m2 kantoor en 13.000 m2 parkeergarage.
Fund Maatvoering werkt hier in opdracht voor G&S Bouw, Oostingh Staalbouw en Bosman Bedrijven.
EDGE technologies heeft deze video gemaakt en geeft een mooie impressie van EDGE Amsterdam West
In samenwerking met MedicomZes (handelsnaam van Visser & Smit Bouw, een VolkerWessels onderneming) en technisch dienstverlener Kuijpers verricht Fund Maatvoering de maatvoering technische werkzaamheden bij de bouw van de nieuwe hoofdvestiging van SRON in Leiden.
SRON (onderdeel van NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) voert fundamenteel wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van astrofysica, het exoplaneetonderzoek en het aardatmosfeeronderzoek vanuit de ruimte.
Bijzonder aan dit project zijn onder meer de complexe (ISO 5 en 6) cleanrooms en cryolabs. Hier worden zeer gevoelige sensoren en instrumenten vervaardigd die mee zullen gaan met ruimtemissies. De cleanrooms en cryolabs worden op een massieve, trillingvrije vloerplaten geplaatst en afgeschermd van elektromagnetische straling om ideale productieomstandigheden te realiseren.
Bij dit project wordt er gewerkt volgens de BIM-werkwijze (Building Information Modeling) gewerkt. Het doel voor dit project is om door middel van de BIM-werkwijze een gebouw te realiseren dat voldoet aan het ontwerp en aan de eisen van SRON.
De BIM-werkwijze is er ook om onder andere te voorzien in de informatiebehoefte voor de betrokken partijen en beheersing van risico’s door middel van virtueel bouwen en droogbouwsessies.
Stichting Bewuste Bouwers draagt bij aan de professionaliseren van omgevingsmanagement en het verbeteren van het bouwimago. Als Bewuste Bouwer draagt MedicomZes bij aan de slogan ‘Bewuste Bouwers. Beste buren!’ Maandelijks wordt de bouwplaats nagelopen aan de hand van de checklist die is ontwikkeld door Tim Doesburg, werkvoorbereider bij MedicomZes. Bij deze checklist kunnen foto’s en tekst worden toegevoegd, waarna eventuele tekortkomingen kunnen worden besproken.
Naast dat het omgevingsmanagement een belangrijke pijler is, geldt dit ook voor milieu. Tijdens het project is er aandacht voor de minimalisering van de impact op het milieu. Onder andere al het hout op de bouwplaats is voorzien van een duurzaamheidskeurmerk en wordt al het overige materiaal verantwoord ingekocht. Er wordt gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en het afval wordt gescheiden ingezameld.
Volg via deze webcam de vorderingen van de bouw.
Het pand heeft zeven verdiepingen met in totaal 22.400 m2 verhuurbaar vloeroppervlak en twee parkeerlagen onder het gebouw. Het energiezuinige gebouw is flexibel indeelbaar en transformeerbaar. Aan de buitengevel hangen brandweertrappen aan de balkons, waarmee het pakhuis een knipoog geeft naar New York.
Fund Maatvoering heeft hier gewerkt in opdracht van Homines Bouw.
In 2020 wordt dit stand-alone kantoorpand in de Houthavens van Amsterdam opgeleverd en beschikbaar voor verhuur.
Het gebouw is ontworpen voor bedrijven in de creatieve, mode of media business waarbij het mogelijk is om ook te produceren. Het gebouw heeft groot centraal dakterras waar een adembenemend uitzicht is over het IJ.
Fund Maatvoering werkt hier in opdracht van Willy Naessens Industriebouw, Vrolijks Prefab betonbouw en Installatiebedrijf Den Doorn.
The FLOW is een pand waarbij de nadruk tijdens het ontwerpen is gelegd op het welzijn van de werknemers. Het pand bestaat uit 6 bouwlagen waarvan de begane grond is ingericht als parkeergarage. Het gebouw is voorzien van een fitness, een restaurant op de bovenste verdieping en andere faciliteiten om het werken te veraangenamen.
The FLOW is ontworpen om de gebruikers van het pand in een inspirationele flow te brengen om zo het optimale resultaat uit een werkdag te halen. Het kantoorgebouw is anders dan andere kantoorgebouwen omdat het ook LED video walls, klimaatplafonds en state of the art WiFi heeft.
Fund Maatvoering heeft hier gewerkt in opdracht van Vrolijks Prefab Betonbouw en G&S Bouw.